Lidt om mig

Jeg hedder Louise Due.

Ved siden af mit fuldtidsarbejde, som lærer, har jeg en lille hundefrisørsalon i Ubby ved Kalundborg – ”Salon Schniff”.

Det hele startede i maj 2013, hvor min mand og jeg hentede vores Engelske cocker spaniel, kaldet Schniff, hjem.

En cocker spaniel er en af de racer, der kræver daglig pelspleje og regelmæssig trimning. For selv at kunne vedligeholde Schniffs pels, dygtiggjorde jeg mig derfor inden for klip- og trimning af hund.

Rygtet om den nyåbnede salon spredte sig hurtigt ude i den lille flække, den ene race tog den anden, og drømmen om at åbne en salon greb om sig. Salon Schniff har således eksisteret siden 2014.

Til dagligt arbejder jeg fuldtid som lærer primært i udskolingen på Rynkevangskolen i Kalundborg. Her underviser jeg bl.a. i fagene dansk, tysk og idræt. Derudover har jeg vores anden hund, kaldet Schnuden, med på arbejde.

Det meste af min fritid bruger jeg på begge hundene. Først var det udstilling og lydighed i DcH. Derefter apporterings- og jagttræning i bl.a. Spaniel Klubben. Nu laver jeg frivilligt arbejde på Ubby bibliotek som læsehundeteam sammen med Schnuden og dyrker nosework med Schniff. Derudover elsker jeg at nørde med læsning samt at deltage i foredrag og kurser.

Som tillæg til min viden omkring hundeklip, har jeg taget DKK´s opdrætteruddannelse. Modulerne, som man kommer igennem, har givet ekstra viden om bl.a. adfærd og anatomi hos hunde. Den 4. november 2014 var jeg på det sidste og afsluttende modul. Herefter fik vi kennelmærket ”Kennel Lykkestjerne´s”.

- Det med hunde - Det er livet

EGNE HUNDE

Schniff

Schniff er vores engelske cocker spaniel. Han kommer fra kennel Silent Dawn i Kalundborg og blev født den 31. marts 2013. Den 28. maj 2013 flyttede han hjem til os.

Min mand og Schniff har tidligere trænet lydighed sammen i DcH-regi i B-klassen. Pt. træner Schniff og jeg nosework sammen hos Powerdog og Friis&hund. Det er en rigtig fed hundesport, og vi nyder begge to træningen sammen.

Schniff er en helt fantastisk hund, som jeg elsker meget højt.

Schnuden

Schnuden er vores engelske springer spaniel. Han kommer fra Kennel Siegers ved Viborg og blev født den 19. juni 2014. Den 25. august 2014 flyttede han hjem til os.

Schnuden og jeg har også tidligere trænet lydighed sammen i DcH-regi i B-klassen. Schnuden er min ”første tærningsmakker”, og han har derfor også prøvet lidt af hvert. Her kan bl.a. nævnes apporterings- og jagttræning, dressur, nosework og tricks.

Vi er sammen uddannet læsehundeteam af Foreningen Læsehunde og arbejder frivilligt på Ubby bibliotek. Derudover er han med på arbejde, og vi er pt. i gang med uddannelsen til skolehundeekvipage gennem Skolehunden.dk.

Schnuden er en helt særlig hund, som jeg har et meget specielt bånd til. Det er nok ikke så underligt med alle de timer, som vi bruger sammen.